Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szabadsúlyos gép

Rendezés:

A lábtoló gép az altest formázó-mestere!

 

A lábtoló gép a combfeszítő izmok valódi edzője, de a lábtartások változtatásával a külső combizmok is kiválóan erősíthetőek. Széles tartásban logikusan a comb belsejében karakteres izomrostok jutnak főszerephez. Szűk tartás esetén a stimuláció azért a combfeszítő izmokra esik nagyrészt, mert a súlybeengedés fizikailag nem lehet olyan nagyfokú, mint széles állásnál, amikor a súly mélyebbre beengedhető, így a combhajlító és a farizmok is bekapcsolhatóak az izommunkába. A pozíciók helyes beállítása és a gyakorlatok precíz kivitelezése eredményezhet tökéletes és sérülésmentes végeredményt. Gyakran jelentkező baki, hogy a térdek előbbre szúrnak a lábfejeknél akkor, amikor a súly leengedésre kerül, de a túlságosan mélyre engedés is komoly hiba, lévén ekkor a csípő megemelkedik, ami roppantul sérülésveszélyes. A lábpárnákból való nyomás helyett a sarokból kivitelezett gyakorlat a helyes, ekkor kapcsolódnak be a farizmok.

A gyakorlat egy és kétlábas variációban is kivitelezhető. A külön-külön lábas megoldás koncentráltabban dolgoztatja az izomcsoportokat, tehát érdemes ezzel a lehetőséggel élni, ráadásul az aszimmetriához köthető eltérések is kiválóan orvosolhatóak a segítségével.

A lábtoló gép személyre szabott pozicionálása csodákra képes!

Ahhoz, hogy a gyakorlat elvégzése eredményessé avanzsáljon elengedhetetlen a gép optimális beállítása. Nem mindegy, hogy mekkora súly eltolásáról van szó. Sokan vélik úgy, hogy a minél több, minél jobb elv a követendő, ám ez nem feltétlenül igaz. Sőt. A lassan, koncentráltan kivitelezett gyakorlat kisebb súllyal sokkal több izomrostot dolgoztathat meg, mint a lendületből nagy tömeggel végzett variáció.