Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lépcsőzőgép

Rendezés:

Hatékony kalóriaégetés lépcsőzőgépen

 

Amikor a zsírégetés kerül fókuszba, akkor nagyon fontos, hogy mindig tisztában legyünk azzal, mennyi kalóriát vittünk be a szervezetünkbe aznap, és mennyit kell ledolgoznunk annak érdekében, hogy kalóriadeficitbe kerüljünk.

Nem feltétlenül kell belemerülnünk a számok kusza útvesztőjébe, elég, ha megsaccoljuk, körülbelül mennyit kell lemozognunk. Sokan vannak, akik a lépcsőzőgép használata mellett döntenek, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy 50 perc lépcsőzéssel akár 500 kalóriát is el lehet égetni. Ahhoz, hogy ez kivitelezhető legyen, nem árt néhány “fogást” eltanulni azoktól, akik már nagy tapasztalatot szereztek a lépcsőzőgép használatában. Nagyon fontos például, hogy mindvégig egyenesen tartsuk magunkat, ne dőljünk rá a gépre, és ne helyezzük át a súlypontunkat a karunkra, hiszen így kevésbé dolgoznak a láb izmai. Törekedni kell arra, hogy maximálisan kihasználjuk a mozgástartományt, azaz teljesen rá kell lépni a lépcsőfokokra, hogy szinte “kattanásig” leereszkedjenek. Lépéskor az egész talpunkkal dolgoznunk kell, nem csak a lábfejünk felső részével, felengedéskor pedig a sarkunkat is emeljük meg. Érdemes arra is figyelni, hogy az edzés időtartama alatt többször váltsunk intenzitást, így ugyanis sokkal eredményesebb hatást érhetünk el, mint ha végig csak egy sebességben lépcsőznénk.

Ha minden tanácsot megfogadunk, akkor a vágyott hatás garantáltan nem marad el, feltéve persze, ha a lépcsőzőgép használatát rendszeressé tesszük a mindennapjainkban, és hetente kétszer-háromszor is hódolunk a kalóriaégető lépegetés élményének.