Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Edzőtermi taposók

Rendezés:

A lépcsőzőgép előnye

 

A lépcsőzőgép előnye, hogy rövid idő alatt teljes egészében átmozgatja a testet. Az intenzitás egyénre szabható, így aztán lassú, már-már erősítő jellegű lépegetés mellett pulzust megemelő kardio, intervall vagy akár hit edzés is végezhető. A gyorsaság paraméterezésével gyakorlatilag megunhatatlanná avanzsálhat a gép, hiszen minden egyes alkalommal újabb, és újabb variációk táplálhatóak be.

Akik a térdükkel küzdenek, akár ízületi, akár porc, akár szalag jellegű problémán keresztül, azoknak nem javasolható az eszköz használata, lévén a nagyfokú megterhelést jelentő lépcsőzés tovább súlyosbíthatja a károsodás mértékét. Akik hajlamosak a pulzus-ingadozásra és viszonylag nehezen viselik azt, számukra a fokozatosság a legjobb stratégia, így ugyanis a szervezetet szépen fel lehet készíteni a rá váró kihívásra. Az aktív mozgás után a zsírégető folyamatok tovább dolgoznak, ezzel támogatva az alakformálásra vonatkozó terveket. Alapvetően rövid idő is elegendő ahhoz, hogy az izmok átmelegedjenek, a szervezet pedig felvegye az ütemet. Tíz perc intenzív lépcsőzés teljes egészében megfelelő lehet, de természetesen az egyéni szükségletek, illetve az egyénekre vonatkozó teherbírás módosíthatják ezt a becsült értéket.

A lépcsőzőgép előnye, hogy pontosan annyi ideig használhatja, amit optimálisnak érez, illetve amennyire lehetősége nyílik. Ha a munka előtti rohanásban csak tíz perc áll a rendelkezésére, akkor sincsen baj: kimerítő hatékonysággal kiaknázhatja a benne megbújó előnyöket. Hosszabb edzésprogramot is választhat, ha úgy tartja kedve és ha szereti a kihívásokat. Az biztos, hogy a gép stabilitásával, paraméterezhetőségével minden mozdulatát támogatja