Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Glutaminok

AMIT A GLUTAMINRÓL FELTÉTLENÜL TUDNOD KELL

 

glutamin egy feltételesen esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a szervezetünk csak abban az esetben képes előállítani természetes úton, ha bizonyos feltételek teljesülnek. A fokozott fizikai megterhelés, a mindennapokban keletkező stressz és a drasztikus fogyókúra sem kedvez a glutamintermelődésnek.

A szükséges mennyiség pótlására és annak szinten tartására fokozott figyelmet kell szentelni, mert a többszörösére nőtt hiányt a szervezetünk önerejéből már nem tudja kielégíteni. A kiürült aminosav raktáraikat a testépítők gyakran pótolják étrend-kiegészítőkkel, ami remek megoldást biztosít, hiszen a napi adag beszedését követően, szinte azonnal visszaáll a test természetes egyensúly. A glutamin hatása rövid időn belül érezhetővé válik, ami abban nyilvánul meg, hogy a gyors fehérjebeépülésnek köszönhetően megnő az izom “ereje”, ami nemcsak erőkifejtéskor vehető észre, hanem nyugalmi állapotban is. A szépen domborodó, deltásodó izomzat azt jelzi, hogy a glutamin hatása már nemcsak érezhető, hanem látható is.

Az aminosav rendszeres pótlása az izomláz csökkentésében is nagy szerepet játszik, ami annak köszönhető, hogy nagymértékben hozzájárul a szervezet érzékeny sav-bázis egyensúlyának fenntartásában. Mindezek mellett ez az értékes aminosav az izomvesztés egyik legádázabb harcosa is egyben, mivel meggátolja a fehérje leépülését. A glutamin a jótékony hatásai miatt az egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítőnek számít, amelynek használata nélkülözhetetlen az eredményes izomnöveléshez.

Rendezés: