Biztonságos a gyors fogyókúra?

A gyors fogyókúra a fogyni vágyók álma, az a délibáb, amit millióan kergetnek, de sohasem érnek el. 

 

Vagy mégis? Igazság szerint létezik valóban tempós súlyleadás, viszont nem érdemes megfeledkezni arról az örök érvényű szabályról, hogy ami túlságosan tempósan távozik el, az villámok sebességével robbanhat be újra az életünkbe. Vagyis két hét alatt leadhatsz hat kilónyi felesleget, de a jojó effektussal mindenképpen számolnod kell.

Ez az egyik, amivel jó, ha tisztában vagy. A másik pedig, hogy a diéta elején felgyorsult anyagcsere támogatja az alakformálásodat. Eleinte nem zsír tűnik el a testedből, hanem víz, ez is normális. Viszont amikor ez a fajta méregtelenítés lezajlik, akkor automatikusan lassulnak a folyamatok, ahogy maga az anyagcsere is visszavesz a pörgésből. Ez a helyzet tovább fokozódik, amint az energiabevitel csökken. Minél kevesebb kalória áll a szervezeted rendelkezésére, annál visszafogottabbá válik. A plató hatás néhány hét után tapasztalható, s ezen a próbán nem mindenki megy végig, sikeresen. Mert a félelem és a riadalom nagyobb, mint a kitartás. Pedig teljesen normális, hogy a test stopot int, és nem engedi el, még a zsírsejteket sem. Az életét, az életedet védi. Ám ha kivárod ezt a szakaszt, akkor tovább görgetheted a súlyleadás kerekét, ami idővel egyre olajozottabban forog majd.

De hogy visszatérjünk a gyorsaság kérdésére: léteznek villámdiéták, melyek alapját a magas fehérje és minimalizált szénhidrát bevitel adja. A húsok, halak, tojás és tejtermékek kiváló forrásai és szponzorai a terved véghez vitelének, de nem érdemes kihagynod a táplálék kiegészítők nyújtotta előnyöket sem. A gyors fogyókúra ilyen feltételek mellett kivitelezhető, s a továbbiakban átalakítható olyan életmódra, mely lemondások és nehézségek nélkül, hosszú távon követhető.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyors fogyókúra fogyókúra

Keresés