Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A fekvenyomó rúd már önmagában is súlyzó eszköz

Az újév kezdetekor, az év első napján tele vannak a konditermek. 

 

Mindenki igyekszik betartani az év végi fogadalmait, ami az volt, hogy fittek leszünk és jó formába hozzuk magunkat, a fekvenyomó rúd pedig olyan könnyen forog a kezünkben, mintha papírból lenne. Ön is hasonlóképp gondolta? Ha sikerült rávennie magát, hogy elmenjem edzeni, azt tapasztalhatja, hogy csak nagyon kevesen tudják helyesen használni az eszközöket és a gépeket.

A fekvenyomó rúd talán az egyetlen eszköz, amit nem lehet rosszul használni, de néha még azt is sikerül. Kezdetben mindenki nagy súlyokkal próbálkozik, szinte teljesen feleslegesen, mert a helytelenül elvégzett gyakorlatokkal többet ártunk, mint használunk, nem beszélve a fokozat nélküli edzésekről, amelyek után az első komolyabb izomláz elérésével elmegy az ember kedve a munkától és feladja a komolyan és gondosan előre szőtt terveket.

Ezért javasolt apróbb lépésekben haladni és fokozatosan növelni a nehézségét. A fekvenyomó rúd használata során eleinte érdemes csak a rúd súlyok nélkül való mozgatása, mivel az nagyjából általában tíz kilogrammot nyom. Így érdemes csak a fekvenyomó rudat emelni és később apránként súlyokat helyezni rá. Ezáltal egészen biztos, hogy nem lesz balesetveszélyes az edzés. Hiszen a legfontosabb a konditerembe járásnál az, hogy vigyázzunk a testi épségünkre és ne sérüljünk le a gyakorlatvégzések során. Ha ezt elkerüljük és túlesünk a holtponton, akkor jó eséllyel maradunk a konditermi pályán a későbbiek során is. A lényeg, a súlyozásnál ügyeljen a kiegyensúlyozottságra!